Кои са новите режими на задействане за външния превключвател MINI? – Режим Edge. Leave a comment

Първо, има един важен въпрос за вас – знаете ли коя е най-важната функция в SONOFF MINI? Всичко е наред, независимо дали това ви е ясно или не. Типично изключителната характеристика на интелигентния превключвател MINI е, че интерфейсът S1 и S2 са проектирани за свързване на външен превключвател за осветление като още един начин за управление на ВКЛЮЧВАНЕ и ИЗКЛЮЧВАНЕ на MINI реле.

Подобно на други превключватели, MINI ви позволява да свържете превключвател на светлината, за да реализирате целта за контролиране на една и съща светлина от две места, като например включване на стълбищното осветление долу и изключване горе. По-различно, свържете светлина към MINI и можете да активирате дистанционното управление с мобилно приложение, като го включвате или изключвате навсякъде и по всяко време. Освен дистанционното управление, MINI може да работи с интелигентен гласов асистент като Alexa и Google Home, които предоставят възможност за достъп до гласово управление.

Промени в състоянието на външния превключвател:

Във веригата MINI, S1 е на нивото на сигнала, докато S2 виси с издърпващ резистор на ниво 3,3 V. Промяната на състоянието на външния превключвател задейства промяна на нивото на сигнала S2. когато S1 и S2 са изключени (състоянието на външния превключвател е отворено), нивото на сигнала S2 все още се поддържа като сигнал с високо ниво от 3,3 V, свързването на S1 и S2 ще доведе нивото на сигнала на S2 до ниско ниво на „заземяване“. 

Този път MINI идва с ново подобрение, базирано на предишната връзка с външен превключвател, което покрива 3 външни режима на задействане:
– Режим Edge
– Импулсен режим
– Режим Following

Преди да се потопим в режим Edge, нека научим за електронния термин: откриване на ръба на сигнала. Това се отнася до технически широко използван вграден софтуер. Фронтът на сигнала се дефинира като преход на сигнала от високо състояние към ниско състояние или от ниско състояние към високо състояние. По същия начин възниква нарастващ фронт, когато състоянието на превключвателя е от „Затворено към Отворено“. В този режим или падащият ръб (превключващ контакт от отворен към затворен) или нарастващият ръб (превключващ контакт от затворен към отворен) е тригерният сигнал за промяна на състоянието на MINI релето. В крайния режим натоварването на MINI реагира на всяка операция на превключвателя, независимо дали външният превключвател се включва „Вкл.“ или „Изкл.“, т.е. превключвателят се завърта за непрекъснато „Вкл.“ или „Изкл.“ след всяко натискане. От снимката по-долу. нека да разгледаме как ще се промени състоянието на свързаната светлина, когато MINI е свързано с външен SPDT превключвател.

Можете да внедрите решение за интелигентен дом с MINI, като например да управлявате свързаното осветление или устройство от две различни места (двупосочно управление), мобилно приложение или просто с гласова команда. Под двупосочното управление на връзката с външен превключвател, новият краен режим е доста удобен за потребители, които не изискват конкретна посока за състояние „Отвори“ и „Затвори“ на бутона на превключвателя, така че всяко натискане на външния превключвател да се задейства състоянието на светлината, вече няма нужда да преценявате следващата си операция, задейства включването или изключването на светлината чрез посоката на бутона за превключване. Режимът Еdge е наличен за V3.5.0 фърмуер на MINI и V4.2.0 eWeLink приложение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Твоята количка
  • No products in the cart.
0